Welke bezienswaardigheden zij er?

Dit hoofdstuk is gemaakt door Sem, u kunt hier mijn top 10 van bezienswaardigheden in Noord-Amerika. Veel leesplezier!

TOP 10

10. Kabelbaan (TREIN)

Deze kabelbaan is heel erg populair in Amerika, maar niet het populairst, het zijn eigenlijk gewoon trams maar dan op de auto weg.

9. De Alamo

Dit gebouw is gemaakt in de 18de eeuw, het diende voor een rooms-katholieke kerk. De Alamo is nu een museum in De Alamo Plaza.

8. Golden Gate Bridge

The Golden Gate Bridge is 4.8 km lang en hangt tussen de  San Francisco Baai en de Stille Oceaan. De brug verbindt met de Amerikaanse stad San Francisco.

7. National September 11 Memorial & Museum

Het National September 11 Memorial & Museum is een monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2011 in de Amerikaanse stad New York, dit is net zo'n monument zoals wij hebben in Amsterdam.

6. Las vegas strip

Op het plaatje ziet u de Las Vegas Strip, een lang stuk van Las Vegas die 6,8 km is. Dit is de boulevard van Las Vegas. Een boulevard is een heel lang stuk met alleen maar café's, hotels, motels en gok café's.

5. HET VRIJHEIDSBEELD

Het vrijheidsbeeld (Engels voor Statue of Liberty).

Het beeld staat voor vrijheid, en is ook een teken van een warm welkom voor terugkerende Amerikanen, gasten of immigranten.

Het beeld is 46 meter hoog, best heel hoog!

Er is ook een kopie van dit beeld, deze is 11,5 meter en staat in Parijs,

Vlak bij de Eiffeltoren.

 

4. Grand Canyon

De Grand Canyon is een zeer diepe kloof in het noorden van Amerika. In de loop van miljoenen jaren heeft de rivier Colorado deze kloof laten ontstaan.

De kloof is ongeveer 435 kilometer lang! Heel lang.

3. Mount Rushmore

De Mount Rushmore is een Amerikaans monument het monument staat in Black Hills. Het Amerikaanse monument is 18 meter hoog! Het bestaat uit portretten van 4 Amerikaanse presidenten, genaamd: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

De oppervalkte van het monument is wel zo'n 5 km!

2. GRACELAND

Graceland is de naam van het landgoed van Memphis, in de wijk White Haven staat dit landgoed. Het gebouw is in 1939 gebouw, en Elvis Presly woonde er van 1957 tot zijn dood in 1977. Hij kocht het voor ongeveer 100.000 dollar om er samen met zijn ouders te wonen.

Graceland is het meest bezochte woonhuis-museum in de VS (na het Witte Huis).

1. witte huis

Het Witte huis oftewel, The White House. Dit is een groot huis waar presidenten in werken. Hier zat bijvoorbeeld ook Barack Obama.

De bouw van het Witte huis is afgerond op 1 november 1800. (Afgerond = klaar).

Dit hoofdstuk is gemaakt door Sem

Maak jouw eigen website met JouwWeb